Zlato pre Britku Armitsteadovú, Slovenka Medveďová nedokončila

27.09.2015 Celý región

Richmond 27. septembra (TASR) – Elizabeth Armitsteadová z Veľkej Británie triumfovala v sobotňajších pretekoch s hromadným štartom na 129,9 km na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v americkom Richmonde.

"Pripravila som sa na preteky najlepšie, ako sa dalo. Fyzicky som sa cítila skvele. Dážď mi absolútne neprekážal, aj keď na víťazstvo v pretekoch vždy potrebujete aj kus šťastia," vyhlásila 26-ročná Armitsteadová, ktorá na OH 2012 v Londýne získala striebornú medailu a na vlaňajších Hrách Commonwealthu brala zlato. O triumfe na MS rozhodla v špurte, do ktorého sa dostalo deväť jazdkýň. Druhá skončila Holanďanka Anna van der Breggenová a bronz získala Megan Guarinierová z USA.

Jediná Slovenka v pelotóne Tereza Medveďová preteky nedokončila. "Myslela som si, že preteky začnú pomalšie, ale šlo sa strašne rýchlo. Okamžite naplno. Mala som navyše problém s prehadzovačkou, niečo sa mi tam dostalo, konárik, alebo niečo. Ale to nebolo kľúčové. Dnes som nemala na to. Musela som to prekombinovať s prípravou. Mala som veľa pretekov a pre majstrovstvá sveta už asi neostala forma. Mrzí ma to, no musím ďalej na sebe pracovať. Predsa len, ten skok medzi juniorkami a Elite je veľký. Zatiaľ som nič nepodpisovala, ale mala by som ostať v BePinku aj v budúcej sezóne," citovala Medveďovú stránka www.cycling-info.sk.
výsledky (Richmond – Richmond, 129,9 km):
1. Elizabeth Armitsteadová (V.Brit.) 3:23:56 h, 2. Anna van der Breggenová (Hol.), 3. Megan Guarinierová (USA), 4. Elisa Longová Borghiniová (Tal.), 5. Emma Johanssonová (Švéd.), 6. Pauline Ferrandová Prevotová (Fr.), 7. Katarzyna Niewiadomá (Poľ.), 8. Alena Amialiusiková (Biel.), 9. Jolanda Neffová (Švaj.) všetky rovnaký čas, 10. Ellen Van Dijková (Hol.) +9 s ..., Tereza MEDVEĎOVÁ (SR) preteky nedokončila
 

Vyberte región